Velg en side

Hva gjør du når din egen datter blir kastet inn i krigens hete? Kari fra Overhalla står midt i dette dramaet. – En uvirkelig situasjon, sier hun. Opplev den gripende fortellingen om en Overhalla-familie rammet av krigen i Israel, en datters tapperhet, og en mors bekymring

Linker til andre artikler om saken:

Tekst for SEO:  Overhalla-familie rammet av krigen i Israel

Israel, kjent for sin historiske betydning og dens moderne politiske landskap, har nå igjen blitt et globalt fokuspunkt grunnet sitt komplekse forhold med naboene. For mange er det en fjern realitet, men for enkelte, som Kari fra Overhalla, er det nå blitt dagligdagslivet.

Når vi tenker på israelsk militærtjeneste, eller IDF som det ofte kalles, ser vi ofte bilder av unge soldater. For Kari ble dette bildet plutselig veldig personlig da hennes datter Maya skulle avlegge tjeneste. Overhalla, en idyllisk kommune i Norge, kan virke som verdener unna de krigsrammede områdene i Midtøsten. Likevel er det nå et bånd som binder disse to stedene sammen gjennom en familie.

I vårt siste innlegg dykker vi dypere inn i Kari’s verden og oppdager utfordringene, fryktene, og det urokkelige håpet til en mor som ser sin datter dra i krig. Det israelske forsvaret har mange internasjonale øyne rettet mot seg, men nå gir vi deg en mulighet til å forstå det fra en mors perspektiv. Dette er en historie om hvordan globale hendelser kan ha en direkte innvirkning på enkeltpersoner og familier fra steder så langt unna som Overhalla i Norge.